Делукс хотел 7132 във Валс, Швейцария

Луксозен хотел в Швейцария

Хотел 7132 е разположен на входа на живописното село Валс в Швейцарските Алпи – място с идилични гледки на внушителна планинска природа. Известен със своите термални извори, Валс (Vals) е спокоен ритрийт, в рамките на който „Хотел 7132“ предлага напълно отличителна атмосфера. Типичните гости на „Хотел 7132“ са хора, които избягват посредствеността на основните туристически дестинации и се наслаждават на последните истински луксозни усещания в забързаната ни, модерна епоха: свободното време, спокойствието и релаксацията.

Това е място, където да се отпуснете, да се отдадете и насладите на момента във вдъхновяваща и стилна обстановка. 7132 е посветен на всичко, което се харесва на сетивата: изключителна архитектура и дизайн, изискана кухня и термално спа от световна класа.

Последната фаза на най-новите ремонти беше завършена през юли 2017 г. В допълнение към описаните по-долу нови стаи, приемната и лобито са изцяло преработени, както и барът и всичко общи части на хотела, включително павилиона и шезлонгите.

Добавена е и просторна библиотека с открита камина. За да се подчертае целогодишната привлекателност на хотела, са създадени четири ексклузивни зали за срещи, осигуряващи място за до 40 души.

Именно уникалността на Валс е дала вдъхновение за името на хотела. 7132 е пощенският код на общината, който се превърна в запазена марка на нова концепция за туризъм: Заявената цел е да се отдалечи от масовия туризъм и вместо това, да се съхрани планината и да се заложи на автентичната, изключителна природа, която Валс може да предложи. Всички дейности на компанията сега работят под това име, или по-точно под този номер.

7132 термални бани

Легендарните термални извори са това, което прави Валс уникален. Силно минерализираната вода, която извира на 30 ° по Целзий от извора на Свети Петър, привлича посетителите в СПА центъра повече от 100 години. През 1996 г. архитектът Петер Зюмтор ( Peter Zumthor) се издига до международна известност със своя дизайн за нов СПА център. Той е изграден от чист бетон и 60 000 плочи от местен кварцитен камък. Монолитната сграда се вписва в природата и е архитектурна почит към древната красота на долината на Валс. И това е признато от водещите архитектурни критици в целия свят. А през 2009 година, Петер Зюмтор беше отличен с наградата Pritzker.

Настаняване
Хотелът се състои от две сгради: 5-звездният 7132 Hotel Deluxe и добавеният 4-звезден House of Architects by 7132 разполагащ с уникална колекция от стаи по дизайн на архитектите: Tadao Ando, Peter Zumthor, Kengo Kuma и Thom Mayne.

7132 Hotel
** Deluxe The 7132 Hotel** Deluxe отворен отново през юли 2017 приютява в себе си три спа апартамента по 90 кв. м., и 12 луксозни спа стаи по 60 кв.м. всяка от които разполага с парна баня в банята. Има и три нови двойни стаи по 30 кв. м. и една единична стая от 25 кв. м. всяка от които със своята зашеметяваща гледка.

Три свръх елегантни пентхауса направени по дизайн на японския звезден архитект Кенго Кума са разположени на последния етаж. цените на 7132 Hotel** Deluxe Penthouse Suites включват и трансфер до Валс с хеликоптер.

House of Architects* by 7132

Zumthor
Стаите Zumthor са създадени от Петер Зумтор използвайки Scagliola, която е техника на мазилка от италианския Ренесанс. Стаите разполагат с ръчно рисувани копринени завеси Хабутай.

Kuma
Творението на Кенго Кума отдава почит на изтънченото занаятчийство на японските майстори на мебели. Гостите са обгърнати в пашкул от дъб, докато в центъра на стаята блести елегантна стъклена душ кабина, с под на нивото на стаята, изработен от камък от Валс.

Ando
От 7132 са могли да разчитат на услугите на майстор-архитекта Тадао Андо, който да създаде дизайните на набор от стаи за House of Architects* by 7132. Дизайнът му е почит към фината красота на японските къщички за чай.

Mayne
Проектите на американския архитект Том Мeйн обогатяват още House of Architects* by 7132 и след Зумтор и Андо, той става третият лауреат на наградата Pritzker, който реализира своите визии във Валс.

About the author

Leave a Comment

Контакти

Здравето и безопасността на служителите, клиентите и партньорите ни са приоритет за нас. По време на пандемията от COVID-19, общуваме предимно чрез Интернет и телефон. Лични срещи са възможни, при спазване на мерките за безопасност.

  Адрес

  София, ул. Никола Мирчев 27

  Телефони

  +359 898 403 688
  .

  Имейл

  office@raidotour.com
  .